Hrát hry, lézt a pozorovat hvězdy

„My to máme kousek, to by bylo skvělý, kdyby se tam dalo chodit.“ Odpovídá jeden z českobrodských skautů na otázku, jestli by při svých oddílových schůzkách využívali bývalou deponii za jatky. Ta je momentálně „územím nikoho“, město má ale v plánu ji revitalizovat na přírodní volnočasový areál. A téměř dvě stovky skautů by nejspíš patřilo mezi jeho pravidelné návštěvníky. Jak by si budoucí lesopark představovali?

„Určitě by tam měl být les, kde můžeme hrát hry typu schovka, louka, která se zase hodí na hry jako „hutututu“ a taky na piknikování a povalování a potom hřiště na míčové hry,“ popisuje jedna z vedoucích, jak by mělo být území rozvrženo.“

„Taky by se hodil vodní prvek. Ale ne jenom na okrasu. Něco, do čeho se dát vlézt, zchladit si tam nohy a postavit přehradu“, vykopává další z vedoucích. Využití při schůzkách by našlo také ohniště, lezecký park nebo hřiště s prolézačkami.

Mimo schůzky by si skautky a skauti v parku rádi dali pivo nebo limonádu, grilovali a po setmění tančili a pozorovali hvězdy. „U sochy Pepy Ležala, našeho hlavního vedoucího“, shodnou se všichni do jednoho.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *